Уважаеми младоженци,
Ако търсите сватбен фотограф може да прочетете статията, за да се запознаете с мен и начина ми на работа.

Колко ще струва заснемането на нашата сватба?

Една оферта за сватбена фотография може да включва в себе си много услуги и да зависи от много фактори. Може да се запознаете с основните пакети и цени за сватбена фотография, които предлагам от тук, както и да разгледате снимки с цели сватби от тук.
Разбира се преди да настъпи дългоочакваният ден е добре да се срещна с бъдещите младоженци. Ще поговорим за това как искате да протече сватбения ден, на какви места ще снимаме, интересни аксесоари и предмети, които могат да създадат приятни емоции и добро настроение.
Всяко сватбено тържество е индивидуално по програма, но обикновено започва със заснемане подготовката на младоженеца, на булката, арт фотосесия на двойката, гражданска церемония и/или църковен ритуал, уелкъм дринк, официални снимки с гостите и накрая парти в ресторанта. Сватбеният ден може да бъде съвсем различен като сюжет, като ще очаквам да споделите идеи, за да направим заедно незабравима Вашата сватбена история.

Сватбен Фотограф София

Моят стил и начин на работа в сватбената фотография.

Вярвам че сватбената фотография е много повече от добро оборудване, но също така смятам че за да може един сватбен фотограф да има неограничени възможности при заснемането на една сватба е необходима и изключителна техника, чрез която да разгърне своя потенциал и да покаже своята същност и въображение. Работя с професионална техника от най-висок клас – фотоапарати, обективи, светкавици, радиосинхронизатори, софтбоксове, стативи, филтри и други фото предмети.

Последващата обработка на снимките след дадено събитие включва подбор, артистична авторска редакция на всички кадри и художествено обработени избрани снимки от цялата селекция. Целият процес се извършва и контролира единствено от мен като фотограф. Броят на снимките варира в зависимост от събитието, неговата сложност, натовареност, като средно може да се има предвид между 50-80 снимки/час. Снимките се предават по имейл и/или на usb памет във формат JPEG. Времето за изпълнение на фотографската услуга след сватбата е обикновено до 30, 40 работни дни, като това нещо го уточнявам предварително с младоженците. Пакетите за сватбена фотография включват личен транспорт, така че да не е необходимо да се ангажират близки или гости.

По принцип съм съгласен при желание от страна на младоженците за дискретност и конфиденциалност на снимките от сватбата и неразпространението им в интернет. Но такова условие трябва да бъде заявено на предварителните ни разговори и срещи преди самото събитие, като си запазвам правото по лична преценка да приема или не такива ангажименти.

Заснемам сватби и събития на територията на цяла България и Европа, като стилът ми на снимане е комплексен – репортажни снимки с уловени непринудени усмивки и модерна, артистична сватбена фотография.
Членувам в международни асоциации и организации за сватбена фотография и участвам редовно в ежемесечните им конкурси и съревнования.

сватбен фотограф

Фотографски услуги.

Цените и пакетите за сватбена фотография в сайта са базисни. Ако ви е невъзможно да се срещнем на живо преди сватбата, за да обсъдим детайлите около тържеството, можем да се видим и поговорим по телефона чрез видеоконферентен разговор. Ще обсъдим вашите желания и виждания относно сватбения ден, а след това ще ви изпратя по имейл и конкретна индивидуална оферта. Офертата може да съдържа някои от следните услуги:

Сватбени фото книги и принт на снимки: Партньорите, с които съм избрал да работя са специализирани в областта на фотопечата и материалите, с които се правят фото книгите са едни от най-качествените и най-добрите възможни на пазара. Книгите са 100% ръчна изработка. Дигиталните снимки от вашето събитие в комбинация с фото книга запазват спомените ви живи за много, много години. Има разбира се и възможност за принт на снимки и снимки каширани на капафикс за стена във всякакви размери.
При избор на младоженците на услуга, която включва фото книга се прави електронен проект. Той включва избрани от вас снимки от събитието, като дизайна на корицата и страниците в книгата се изготвят от мен. След като направя дизайна, на вашия имейл изпращам покана за преглед на албума чрез Cloud Proofing платформа. Комуникацията е надеждна и гъвкава, а ревизиите и отзивите по книгата стават бързо и лесно. След одобрение на проекта фото книгата се подава за печат. Времето за изработка на фото книгата след одобрение на дизайна е между 10 и 20 работни дни.
Фото книгите са с кожена корица и индивидуален дизайн, твърди страници отвътре при избор на материал между мат, силк, гланц, металик и основен размер 30×30 см (затворена книга) с 30 страници. Има възможност за други размери на фото книгата, както и за добавяне на допълнителни разгъви.

Love story: Романтичните снимки за годежни или следсватбени фотосесии ги правя най-често в парковете, някъде сред природата – в планината, на морето, в градска архитектурна среда или просто на вашето любимо специално място. Заснетите кадри могат да бъдат използвани от младоженците за фото книги, фото стени, сватбени покани, сватбени сайтове, слайдшоу-изненада за гостите на сватбата и други.
Фотосесиите предразполагат двойките за нови емоции и страхотни приключения. В допълнение младоженците се запознават с начина и стила на работа на фотографа, което е плюс в деня на сватбата когато вълненията взимат връх.

годежна фотосесия софия

Сватбено слайдшоу: Сватбено слайдшоу в Beat-Matching mode представлява кратко видео с музика за фон и снимки от сватбата/фотосесията (годежна, следсватбена – Love Story). Подходяща екстра и бюджетен вариант за младоженците в случай, че не желаят видео заснемане за сватбата си. Снимките в слайдовете следват ритъма на музиката. Техническите характеристики на слайдшоуто (видеото) са HD 1080p 30fps 16:9.
Разгледайте сватбени слайдшоута от тук.

Ако все още не сте се запознали с моята работа може да прегледате едни от най-вълнуващите сватбени снимки в портфолио от тук.

Ще ми бъде приятно да се запознаем и да поговорим за Вашата сватба. Може да се свържете с мен през раздела Контакт или от тук.
За директна връзка: +359 888 381 318.

С уважение,
Любомир Жипонов