Следвайте тези напътствия, за да намерите перфектният сватбен фотограф за сватбата си.

1. Какъв стил на сватбена фотография предпочитате?

Професионалните сватбени фотографи обикновено практикуват един или няколко стила на снимане. Моят стил например е съчетание от документална и художествена сватбена фотография. Може да отделите малко време, за да разгледате и научите за различните стилове на снимане и кой би бил най-добър и подходящ за вашата сватба.

  • Фотожурналистически стил: документален стил на заснемане, в който фотографът възможно най-малко ще се опитва да се намесва и да режисира случващото се през сватбения ден. Известен е със своята естествена и неподправена красота в снимките.
  • Класически стил: традиционни снимки, които фотографът прави най-често по определен списък съставен от него или от младоженците.
  • Моден стил: с две думи този стил е драматичен и бляскъв. Фотографът режисира и наглася младоженците да застанат по определен начин, за да може снимката да придобие висока оценка за артистичност и креативност. Използват се доста често една или няколко светкавици, допълнително оборудване за омекотяване на светлината и специални фотографски предмети, чрез които се постигат зашеметяващи и спиращи дъха ефекти.
добър сватбен фотограф софия

2. Потърсете своят сватбен фотограф онлайн.

В популярните търсачки в интернет по ключова дума напишете „сватбен фотограф“ или „сватбена фотография“, за да ви излезнат сайтовете на професионалистите в тази област. Може да добавите град или държава след ключовата дума, за да бъде по-тясно търсенето. Добрият сватбен фотограф обикновено има достатъчно опит, за да може да ви покаже галерии с цели сватби, а не само определени извадени от контекста на дадена сватба кадри. Помислете за бюджета на сватбата си и обърнете внимание на цените предлагани от различните фотографи, които намирате онлайн.

wedding photographer sofia bulgaria

3. Организирайте си среща.

Дори и да харесате работата на даден сватбен фотограф по портфолио в интернет е добра идея да се срещнете с него и на живо. В днешно време хората живеят динамично и ако нямате възможност за директна среща, може да се възползвате от социалните мрежи и да направите интерактивна видео връзка. Попитайте го всичко което ви вълнува и смятате че е важно за вас, включително цени и условия за сватбена фотография предлагани от професионалиста.

добри сватбени фотографи в софия

4. Уверете се че си допадате като личности.

Важно е между фотографът и младоженците да се получи една наистина добра взаимовръзка, за да може и на самата сватба и двете страни да се чувстват комфортно и приятно. След срещата помислете дали сте останали с добро впечатление от него като личност, характер, обноски, маниери и начин на общуване. Добрият сватбен фотограф обикновено задава много въпроси към двойката и в същото време е и добър слушател. Целта му е да си изгради визия за цялата програма и деня на сватбата, за да може и по най-добрият начин да се опита да улови непринудено моментите между младоженците и гостите.

добри сватбени фотографи в българия

5. Резервирайте от рано сватбен фотограф.

Най-добрите сватбени фотографи в България, а и по света могат да бъдат резервирани за сватба не само месеци по-рано, но и 1-2 години. Ако в скоро време планирате сватбено тържество и имате дата е добра идея да намерите и запазите своя фотограф възможно най-бързо. Той може да бъде много добър съветник и помощник на младоженците в организацията и приготовленията около цялото събитие. Не пропускайте тази възможност.

сватбен фотограф софия мнения

Може да разгледате моите галерии с цели сватби от блога за сватбена фотография, както и най-вълнуващите сватбени снимки в портфолио.
Ако желаете да бъда вашият сватбен фотограф може да се свържете с мен през раздела Контакт или от тук.
За директна връзка: +359 888 381 318 или на имейл mail@lubomirjiponovphotography.com

С уважение,
Любомир Жипонов