Едни от най-търсените и най-предпочитани църкви за сключване на църковен брак в София са „Света Неделя“, „Света София“ и „Въздвижение на Св. Кръст Господен“. Неслучайно това са и моите 3 фаворита за храмове, когато става въпрос за снимки и сватбена фотография.

1. Църквата Света Неделя

Катедралният храм „Света Неделя“ се намира в центъра на София, на площад Света Неделя № 20, до хотел Балкан. Изящна, живописна църква с множество красиви стенописи. Всеки път когато снимам сватба или кръщене в тази църква ми прави добро впечатление любезното отношение на храмовото духовенство към всички гости и посетители. Църковната церемония за свето венчание е изключително тържествена и величествена.

2. Църквата Света София

Църквата – Храм „Света София“ известна още с името „Премъдрост Божия“, се намира на ул. Париж № 2, до Катедралата „Свети Александър Невски“. Просторна и прелестна, подходяща за сватбени церемонии. Логистично е удобна локацията, освен че е в центъра на столицата, но и заради възможността за паркиране на автомобилите в синя зона в непосредствена близост. Църковните бракосъчетания протичат в рамките на 20-25 минути.

3. Храм „Въздвижение на Св. Кръст Господен“

Новият православен храм отваря врати за поклонение на всички християни през 2017г. Намира се в кв. Лозенец на бул. Джеймс Баучер. Бих описал църквата като очарователна и грациозна. Светото тайнство Венчание на младоженците в този храм е тържествено и внушително. Цялата сватбена церемония е поднесена старателно и прецизно, до последния детайл.

Всички бъдещи младоженци трябва да имат предвид някои важни подробности около църковния брак в България, които се подготвят предварително, а именно:
-Копие на акт за граждански брак.
-Младоженците и кумовете да са православно кръстени и да представят пред свещениците кръщелни свидетелства.
-Венчални халки.
-Две големи свещи с панделка по между им, питка, олио, червено вино и чаша.
Разбира се, препоръчително е всички детайли и въпроси около църковната церемония, да бъдат уточнени с църковните лица провеждащи ритуала.

Ако не сте избрали все още сватбен фотограф, може да разгледате моето портфолио със сватбени снимки.

За да се свържете с мен – през раздела Контакт.
Вижте още за новости и актуализации моите профили с Любомир Жипонов Фотография в социалните мрежи: Facebook и Instagram.

Други полезни сватбени статии:
„Топ 3 на най-добрите места за сватбена фотосесия в София“
„Факторът време в сватбения ден | Идеален времеви график за сватбена фотография“

Ще се радвам да поговорим за Вашето събитие!

Контакт
Контакт