1. Къде в София се намира църквата „Света Неделя“ и защо да направите кръщене там?

Ако ви предстои кръщене в София и търсите фотограф, църквата „Света Неделя“ е красиво и предпочитано място за въвеждане на детето в светото тайнство Кръщение. Катедралният храм се намира в центъра на столицата на площад Света Неделя №20 до хотел Балкан. Кръщението протича като ритуал и се ръководи от отеца в рамките на около 20 минути, като обикновено след него правим кратка фотосесия с родителите и покръстеното дете в района на църквата. Колоните на ЦУМ, зелената градинка зад художествената галерия, както и територията около самия храм са хубави и приветливи места за снимки и много родители именно заради това избират точно тази църква за своя празник.

2. Какво е включено като фотографска услуга в пакета за заснемане на Свето Кръщение?

В пакета за фото заснемане на кръщене са включени репортажни снимки на детето и целия ритуал в църквата, общи снимки с гостите и родителите, снимки с кръстника, кратка фотосесия на семейството преди или след церемонията в храма.
По традиция празникът продължава в ресторант, където има възможност за заснемане на допълнителни снимки и спомени от събитието.

3. Свето кръщение в бохо стил снимки?

За кръщенето на малката София в църквата Св.Неделя избрах да обработя снимките в така наречения бохо стил – десатурирани, приглушени цветове, мъничко добавена зърнитост – филмова визия. Харесвам този стил на обработка и го прилагам понякога на сватби и фотосесии в зависимост от духа и настроението на събитието. Но за първи път реших и сметнах за подходящо да направя и снимки от кръщене в този стил и цветова гама.

Ако желаете може да се свържете с мен през раздела Контакт за Вашето събитие от тук.

4. Снимки от кръщенето в църквата „Света Неделя“ в София:

Може да видите снимки от кръщенето в галерията по-долу или за още снимки на кръщенета в портфолио от тук.