ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

ФОТОГРАФСКИ УСЛУГИ: Професионален фотограф и сватбен фотограф в София, България и цяла Европа. Освен сватбени снимки и сватбени фотосесии моята дейност включва още – фото заснемане на кръщенета, детски рождени дни, семейни фотосесии и семейни празници, рождени дни и юбилеи, абитуриентски балове, корпоративни и бизнес мероприятия, конференции, семинари.

ТЕХНИКА: Вярвам че сватбената фотография е много повече от добро оборудване, но също така по мое мнение смятам, че за да може един сватбен фотограф да има неограничени възможности при заснемането на един сватбен ден е необходима и изключителна техника, с която да може да разгърне своя потенциал и да покаже своята същност и въображение.
Използвам фотографска техника от най-висок професионален клас:
* Камери Canon EOS 5D MARK III
* Обективи Canon EF 24mm f/1.4L II USM, Canon EF 35mm f/1.4L II USM, Canon EF 85mm f/1.4L IS USM, Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM, Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM, Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM, Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
* Светкавици Canon Speedlite 600EX-RT, Canon Speedlite 600EX-RT II
* Радиосинхронизатори Canon ST-E3-RT Speedlite Transmitter
* MagMod Flash Diffusers & Light Modifiers for Speedlites
* Софтбоксове Lastolite EzyBox Hotshoe Kit 54х54cm
* Стативи Manfrotto MK190XPRO4-3W 190 ALU 4-секционен статив с XPro 3-позиционна глава
* Филтри Zeiss T* UV 67mm, Zeiss T* UV 72mm, Zeiss T* UV 77mm, Zeiss T* UV 82mm, Zeiss T* CIR-POL 77mm, Zeiss T* CIR-POL 82mm
* Карти памет SanDisk CF EXTREME PRO 64GB, SanDisk CF EXTREME PRO 32GB, SanDisk CF 64 GB Extreme, SanDisk Extreme Pro SDXC 64GB, SanDisk Extreme Pro SDXC 32GB
* Батерии и зарядни устройства Canon LC-E6, Canon LP-E6N, Panasonic Eneloop Pro Smart & Quick Charger, Panasonic Eneloop Pro AA
* Софтуери с лицензи от Adobe Creative Cloud – Lightroom & Photoshop; Photo Mechanic и други аксесоари, фото предмети, помощна техника.

ЧЛЕН СЪМ НА НАЙ-СТАРАТА И НАЙ-УВАЖАВАНА, МЕЖДУНАРОДНА, ПРОФЕСИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ В СВЕТА: Wedding Photojournalist Association (WPJA)

Wedding photographer Lubomir Jiponov (Sofia, Bulgaria) | WPJA

Wedding photographer Lubomir Jiponov (Sofia, Bulgaria) • WPJA member

ФОТО КНИГИ И СНИМКИ: Партньорите, с които съм избрал да работя са специализирани в областта на фотопечата и материалите, с които се правят фото книгите са едни от най-качествените и най-добрите възможни на пазара. Книгите са 100% ръчна изработка. Дигиталните снимки от Вашето събитие в комбинация с фото книга запазват спомените Ви живи за много, много години. Възможност за печат на снимки и снимки каширани на капафикс за стена във всякакви размери.

Луксозна фото книга – първокачествени кожени корици с индивидуален дизайн и твърди страници (избор на материал между мат, силк, гланц, металик) 30×30 см с 30 страници. Възможност за други размери на фото книгата, както и допълнителен брой страници.
При избор на клиента на услуга, която включва фото книга се прави електронен проект. Той включва избрани от Вас снимки от събитието, като дизайна на корицата и страниците в книгата се изготвят от мен, по индивидуален за всеки клиент начин. След като направя дизайна, на Вашия имейл изпращам покана за преглед на албума чрез Cloud Proofing платформа. Комуникацията е надеждна и гъвкава, а ревизиите и отзивите по книгата стават бързо и лесно. След Вашето одобрение на проекта фото книгата се подава за печат. Времето за изработка на фото книгата след одобрение на дизайна е до 5 седмици.
При желание от страна на клиента за печат на снимки и фото книги ще изпратя таблици с размери и цени.

СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ: Преди да настъпи дългоочакваният сватбен ден е добре и важно да се запозная с бъдещите младоженци на една предварително уговорена среща. На нея ще си говорим за Вашите виждания, как искате да протече деня, на какви места ще снимаме, ще измислим заедно и визия за артистичната фотосесия, необходими аксесоари и предмети, които трябва предварително да се вземат, както и много други дребни детайли около сватбата, които ще създадат приятни емоции и настроение в самия ден.
Всяко сватбено тържество е строго индивидуално и си има свой почерк и програма, но обикновено започва със заснемане подготовката на младоженеца, на булката, арт фотосесия в сватбения ден с препоръчително време за сесията между един и три часа, без времето за достигане до избраната локация. Гражданска церемония и/или църковен ритуал, уелкъм дринк, официални снимки с гостите и накрая завършва с парти в ресторант. Разбира се сватбеният ден може да бъде съвсем различен като сюжет, като ще очаквам да споделите идеи, за да направим заедно незабравима Вашата сватбена история.

Последващата обработка на снимките включва подбор, артистична авторска редакция на всички кадри. Целият процес се извършва и контролира единствено от фотографа. Броят на снимките варира според събитието, неговата сложност, натовареност и други. Количеството снимки които се предават на клиента е неограничен, като средно може да се има предвид между 40-100 снимки/час. Снимките се предават на USB flash drive носител и/или по имейл на клиента чрез Digital download delivery link във формат JPG/JPEG, в два варианта – Print (с висока резолюция) и Internet (ниска резолюция за социалните мрежи). Линковете са активни четири (4) календарни месеца.
Възможно е и по желание на клиента допълнително да закупи луксозна персонализирана кутия DVD или USB Flash Drive.
Времето за изпълнение на фотографската услуга и предаване на сватбените снимки е според избрания сватбен пакет.

За ангажименти извън град София транспортните разходи се поемат от клиента.
При времетраене на сватбеното тържество повече от 7 часа и при разстояния на повече от 130 км от София (или час и половина път от София) се заплаща нощувка от клиента. При по-отдалечени сватбени локации от София е необходима и втора нощувка от деня преди сватбата. Може да направите запитване през раздела Контакти за конкретно място.

Заснемам сватби на територията на цяла България и Европа, като стилът ми на снимане е комплексен, съвкупност от репортажни снимки и модерна артистична фотография. Уважавам мнението и идеите на клиента за снимки, но не правя такива, които противоречат на представата ми за сватбена фотография и изградения ми стил на работа.

Фотографът си запазва правото да не предоставя всички заснети кадри от деня на събитието с оглед качеството на изображенията – нефокусирани кадри, лоша експозиция, тест кадри при настройки и други. Част от работата на фотографа е подбор и селекция на кадрите преди пост-обработка.

ГОДЕЖНА ИЛИ СЛЕДСВАТБЕНА ФОТОСЕСИЯ (Love Story): Предлага фотосесия на любимо място, фотография на естествена светлина в района на София. Филмова или модерна визия на снимките. При избор на фотографска услуга с Годежна или Следсватбена артистична фотосесия (Love Story) извън град София, може да направите запитване чрез раздела Контакти за индивидуална оферта (Love Story PLUS).
Снимките за фотосесиите ги правя най-често в парковете (някъде сред природата) или в градска архитектурна среда. По желание на клиента избираме локация, която може и да е нестандартна, или просто на Вашето любимо специално място. Заснетите кадри могат да бъдат използвани за фото книги, фото стени, сватбени покани и сватбени сайтове, и други.

ДОПЪЛНИТЕЛНА СВАТБЕНА ФОТОСЕСИЯ: Ако желаете може да си поръчате допълнителна втора сватбена фотосесия в ден, в който няма да се притеснявате за график, хора или че може да се повреди булчинската рокля или костюма. Ден в който ще бъдете спокойни и с настроение, готови за приключения, за щури снимки и нови емоции. Заедно можем да измислим интересни и привлекателни локации, с къса или дълга продължителност на фото заснемане. Може да се свържете с мен, за да споделите Вашите идеи.

СЪБИТИЕ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ: За сватбено тържество, фотосесия или събитие извън България моля направете запитване чрез раздела Контакти.
При желание на клиент за фото заснемане на събитие, мероприятие, фотосесия и т.н. извън град София, може да се свържете с мен за да Ви изготвя най-добрата актуална оферта. Офертата ще бъде съобразена с редица фактори като натовареност и възможности за заснемане според графика, отдалеченост на събитието спрямо базовата локация на фотографа, времетраене и продължителност на снимането, сложност на изпълнение и други.

ЦЕНИ: За всички фотографски услуги от Любомир Жипонов Фотография се издават фактури, като плащанията се извършват по банков път.

ВАУЧЕР ПОДАРЪК: Ваш приятел или роднина има рожден ден? Искате да зарадвате Вашата половинка с фотосесия? Вие сте бащата на булката и искате да направите подарък на младоженците като заплатите фотографската услуга за сватбеното тържество? – ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР при избор на фотографска услуга е чудесна идея, с която да зарадвате вашите близки. Нестандартен подарък, който ще остави приятни спомени и ще запечата красиви мигове.
Ваучер-подаръкът може да бъде фотосесия (сред природата или градска архитектурна среда) или заснемане на събитие – за семейство, дете, бременна, двойка, фото заснемане на абитуриент, рожденик, сватбено тържество, индивидуална сесия и други.
Изненадайте любим човек със стилен подарък за поднасяне на специални комплименти, като се свържете с мен през раздела Контакти.
Правила и условия на ваучерите:
1. Ваучерът може да бъде използван за фотографска услуга – фотосесия или събитие при Любомир Жипонов Фотография ЕООД.
2. Ваучерът може да бъде използван еднократно.
3. Ваучерът е валиден 1 (една) година, считано от датата на закупуването му по банков път. Крайната дата на валидност на ваучера е отбелязана в полето под Expiry Date. Любомир Жипонов Фотография ЕООД не подменя ваучера при загуба или повреда.
4. Ваучерът не може да бъде върнат или заменен за паричната си стойност и остатъчната сума от него не подлежи на възстановяване.
5. Любомир Жипонов Фотография ЕООД си запазва правото да промени тези условия за ползване по всяко време.
6. Получателят на ваучера трябва да се свърже с фотографа за уточняване на дата и час за заснемане на събитието или фотосесията.
7. Снимките се получават до 2 (два) месеца от датата на провеждане на фотосесията/събитието в JPG/JPEG формат. Изпращат се на посочен от получателя на услугата имейл, чрез линк за сваляне на файловете.
8. Цената на ваучера се определя от вида на фотографската услуга, времетраенето и други.
9. За повече информация относно фотографската услуга моля посетете интернет страницата https://www.lubomirjiponovphotography.com/

СВАТБЕНО СЛАЙДШОУ: Сватбено слайдшоу в Beat-Matching mode представлява кратко видео с музика и снимки от сватбата/фотосесията (годежна, следсватбена – Love Story). Изборът на снимки и музика за слайдшоуто се прави от фотографа. Слайдшоуто е предназначено само и единствено за лична употреба от клиента. Слайдшоуто не може да се използва от клиента с комерсиална цел.
Подходяща екстра и бюджетен вариант за младоженците в случай, че не желаят видео заснемане за сватбата си. Снимките в слайдовете следват ритъма на музиката в Beat-Matching mode. Технически характеристики на слайдшоуто (видеото): Full HD 1080p 30fps 16:9 MP4.

МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ С АКЦЕНТИ ОТ СВАТБЕНИЯ ДЕН ЗА IOS / ANDROID / WP: Персонализирано мобилно приложение тип фотоалбум с акценти (селекция от снимки) от сватбения ден. Изборът на снимки и корица (икона) за мобилното приложение се прави от фотографа. Клиентът ако желае може да сподели със своите близки и приятели мобилното приложение, така че и те да могат да го инсталират на смартфоните си.

П.П.: За индивидуална оферта за Ваше събитие или фотографска услуга, моля използвайте раздела с КОНТАКТИ, за да се свържете с мен.
Благодаря Ви!

ФИРМЕНА ИНФОРМАЦИЯ:
„ЛЮБОМИР ЖИПОНОВ ФОТОГРАФИЯ“ ЕООД
ЕИК: 204481210
МОЛ: Любомир Маргаритов Жипонов