ЧЗВ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Колко време ще е нужно за обработване и предаване на снимките от събитието?

До 3 (три) месеца или според избрания пакет.

Каква е цената за сватбена фотография, ако сватбата ще е по-кратка от 7 часа?

Може да се свържете с мен, за да Ви изготвя индивидуално предложение.

В какъв формат ще получа снимките?

JPEG формат с висока резолюция подходящ за принтиране и JPEG формат с ниска резолюция за социалните мрежи.

Какво означава „неограничен брой кадри“?

Това означава че няма как предварително да знам колко снимки ще се получат от дадено събитие. Средно може да се има предвид между 50-90 снимки/час.

Колко време ще са активни линковете със снимки изпратени по имейл?

Шест (6) календарни месеца. Необходимо е да свалите и запазите снимките на Вашия компютър/устройство.

Предоставяте ли видеографски услуги?

Не, не предоставям. Специализиран съм в областта на сватбената и портретна фотография, като разбира се заснемам и други събития и поводи от живота на хората.

Колко снимки да избера за фото книгата?

Няма ограничения, най-често са между 70 и 200 снимки (200+). На предварителната среща или разговор ще Ви обясня всички необходими детайли и подробности около фото книгата и нейната изработка.

Възможно ли е да ви дадем снимки от друг фотограф и вие да ни изработите дизайн и фото книга?

Не. Съжалявам използвам само и единствено мои кадри в работата си, поради спецификата в обработката на файловете.

Защо снимките са предадени в два варианта?

Поради спецификата на крайните устройства, на които се гледат/печатат снимките. Ако качите снимки в оригинален размер (принт) в социалните мрежи, има голяма вероятност тяхното качество рязко да падне и да изглеждат размазани и не на фокус. Затова оригиналните размери се оптимизират и се намаляват до препоръчителните за уеб пространството, така че да изглеждат остри и на фокус, така както принт варианта с висока резолюция изглежда на хартия или на локален компютър.

Може ли да ни направите „Годежна/Следсватбена фотосесия“, въпреки че за сватбата си имаме/имахме друг фотограф?

Да разбира се, може да се свържете с мен, за да Ви изготвя индивидуално предложение и да обсъдим детайлите.

Загубихме си снимките от събитието/фотосесията, може ли да ни ги предоставите отново?

Да, мога. До 1 (една) година след датата на заснемането на Вашето събитие възстановяването на снимките при загуба е безплатно, като ги изпращам на линк по имейл. Когато снимките са правени при преди повече от 1 (една) година назад във времето цената за възстановяване на бекъп от архив в този случай е 85лв., независимо от вида на фотографската услуга.

Имате ли отстъпки за сватбените пакети?

Да:
(А) 10% Discount • Prepayment: При пълно заплащане на стойността на пакет DELUXE (+ Екстра услуги) с резервация на дата за сватбена фотография – получавате 10% отстъпка за пакета.
Получавате и специална ексклузивна отстъпка: Premium client • Lifetime 10% OFF, за всяка една фотографска услуга при мен оттук нататък.
(Б) 10% Discount • Black Friday November: При избор на пакет PRO или DELUXE (+ Екстра услуги) с резервация на дата за сватбена фотография (направена през месец ноември на текущата година) за следващата календарна година – получавате 10% отстъпка за пакета.
Получавате и специална ексклузивна отстъпка: Premium client • Lifetime 10% OFF, за всяка една фотографска услуга при мен оттук нататък.
(В) 5% Discount • Christmas gift: При избор на пакет INSPIRE, PRO или DELUXE (+ Екстра услуги) с резервация на дата за сватбена фотография (направена през месец декември на текущата година) за следващата календарна година – получавате 5% отстъпка за пакета.
Получавате и специална еднократна 30% отстъпка за „Love Story – годежна фотосесия“ на територията на София, ако решите да си поръчате допълнително към сватбения пакет.

Искаме пълна конфиденциалност на снимките от нашето сватбено събитие, възможно ли е?

Да, възможно е. Необходимо е предварително да обсъдим условията и цените за фото заснемане в този случай.

Какво представлява „Художествено обработени избрани кадри, ретуш“?

Художествено обработени избрани снимки от цялата селекция: най-често това са снимки от подготовката на булката, подготовката на младоженеца, артистичната фотосесия в сватбения ден, други кадри. Лек, фин ретуш по лицето на булката (НЕ включва ретуш с промяна на формата, обемите, структурата на главата и тялото). Този тип обработка може да включва още заличаване, добавяне, замаскиране, фото манипулации на елементи от снимките и/или интегриране на части от други снимки.
Целият процес се извършва и контролира единствено от фотографа. Цена по договаряне.

Възможно ли е преоразмеряване на снимките?

Преоразмеряване и оптимизиране на снимките за социална мрежа/уебсайт/тв – по договаряне.

Go to Top