1. Къде в София се намира църквата „Света София“ и защо да направите кръщене там?

Ако в скоро време сте решили да направите Свето Кръщение на вашето дете, търсите фотограф за заснемане на събитието и искате църквата да е някъде в центъра на града – може би ще ви бъде полезна тази статия.
Църквата – Храм „Света София“ е известна още с името „Премъдрост Божия“ и се предполага че е построена през IV век. Популярен факт е че точно катедралата е дала на времето името София за града – столицата на днешна България. Църквата е разположена между улиците Париж, Московска и Оборище, като до нея се намират и Катедралата „Свети Александър Невски“, Светия Синод, както и „Паметника на незнайния войн“. Локацията е удобна за паркиране на автомобили в близост и е идеално място за снимки и за заснемане на кратка фото сесия преди или след ритуала около самия храм. Архитектурата на сградите, поддържаните улици и алеи, в съседство и зелената градинка зад Националната художествена галерия са благоприятни фактори за красиви кадри с приятен и стилен фон в тях.
Ако все пак искате да проверите и други възможности за заснемане и церемония за кръщене в центъра на София – може да разгледате моите статии за Църквата „Света Неделя“ и Църквата „Свети Георги“ – Ротонда.

2. Какво представлява услугата фото заснемане на кръщене?

Основният пакет за заснемане на кръщене включва снимки от ритуала в църквата на детето и гостите, общи снимки след церемонията, кратка фото сесия със семейството и кръстника. Разбира се при желание събитието може да продължи и със снимки на партито в ресторанта, както и печат на фото книги и принтове във всякакви размери.

3. Снимки от кръщене в храма „Света София“ в София:

Може да разгледате снимки от кръщенето в галерията по-долу или за още снимки на кръщенета в портфолио от тук.

4. За контакт:

Ако желаете може да се свържете с мен през раздела Контакт за Вашето събитие или от тук.