ПОЛЕЗНО 2018-02-17T00:05:15+00:00

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ФОТОГРАФСКИ УСЛУГИ: Професионален фотограф и сватбен фотограф в София, страната и чужбина. Освен сватбени снимки моята дейност включва още фото заснемане на кръщенета, детски рождени дни, семейни фотосесии и семейни празници, рождени дни и юбилеи, абитуриентски балове, корпоративни и бизнес мероприятия, конференции, семинари.

ТЕХНИКА: Вярвам че сватбената фотография е много повече от добро оборудване, но също така по мое мнение смятам, че за да може един сватбен фотограф да има неограничени възможности при заснемането е необходима и изключителна техника, с която да може да разгърне своя потенциал и да покаже своята същност и въображение.
Използвам фото техника от най-висок клас на марката Canon. Фотоапарати Canon EOS 5D MARK III; обективи Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM, Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM, Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM, Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM; светкавици Canon Speedlite 600EX-RT; радиосинхронизатори Canon ST-E3-RT Speedlite Transmitter; софтбоксове, стативи, филтри, аксесоари и други фото предмети, и помощна техника.

ФОТО КНИГИ И СНИМКИ: Партньорите, с които съм избрал да работя са специализирани в областта на фотопечата и материалите, с които се правят фото книгите са едни от най-качествените и най-добрите възможни на пазара. Книгите са 100% ръчна изработка. Снимките от вашето събитие в комбинация с фото книга запазват спомените ви живи за много, много години.
При избор на клиента на пакет, който включва фото книга се прави електронен проект. Той включва избрани от вас снимки от събитието (мога и аз да направя специалната селекция за вас), като дизайна на корицата и страниците в книгата се изготвят от мен, по индивидуален за всеки клиент начин. След което се представя проекта на клиента за одобрение, евентуално за корекция и накрая за печат.

СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ: Преди да настъпи дългоочакваният сватбен ден е добре и важно да се запозная с бъдещите младоженци на една предварително уговорена среща. На нея ще си говорим за вашите виждания как искате да протече деня, на какви места ще снимаме, ще измислим заедно и визия за артистичната фотосесия, необходими аксесоари и предмети, които трябва предварително да се вземат, както и много други дребни детайли около сватбата, които ще създадат приятни емоции и настроение в самия ден.
Заснемам сватби на територията на цялата страна, като стилът ми на снимане е комплексен, съвкупност от репортажни снимки и модерна артистична фотография.
Уважавам мнението и идеите на клиента за снимане, но не правя снимки, които противоречат на представата ми за сватбена фотография и изградения ми стил на работа.

*Сватбена фотография пакет ЛУКС: цената на пакет ЛУКС е валидна за територията на град София. При избор на пакета, в частта си „Годежна или Следсватбена артистична фотосесия“, извън град София, може да направите запитване за индивидуална оферта.

СЕМЕЙНА, ГОДЕЖНА ИЛИ СЛЕДСВАТБЕНА ФОТОСЕСИЯ: Снимките за фотосесиите ги правя най-често в парковете (някъде сред природата) или в градска архитектурна среда. По желание на клиента избираме локация, която може и да е нестандартна или просто на вашето любимо специално място. Заснетите кадри може да бъдат използвани за фото албуми, фото стени с разпечатки на най-готините снимки в големи размери каширани на капафикс, сватбени покани и сватбени сайтове, колажи и други. Следсватбената фотосесия предлага свобода за действие с размах от време и възможности, за създаване на вашите красиви спомени в още един незабравим ден.

ДОПЪЛНИТЕЛНА СВАТБЕНА ФОТОСЕСИЯ: Ако желаете може да си поръчате допълнителна втора сватбена фотосесия в ден, в който няма да се притеснявате за график, хора или че може да се повреди булчинската рокля или костюма. Ден в който ще бъдете спокойни и с настроение, готови за приключения, за щури снимки и нови емоции. Заедно можем да измислим интересни и привлекателни локации, с къса или дълга продължителност на фото заснемане. Моля използвайте раздела за Контакти, за да споделите вашите идеи.

ЦЕНИ: Всички цени посочени в раздел ЦЕНИ са валидни за територията на град София, като цените за Сватбена фотография са валидни за цялата страна. При желание на клиент за фото заснемане на събитие, мероприятие, фотосесия и т.н. извън град София, моля използвайте формите за контакт през раздела с Контакти, за да се свържете с мен и да Ви изготвя най-добрата възможна и актуална оферта. Офертата ще бъде съобразена с редица фактори като натовареност и възможности за заснемане според графика, отдалеченост на събитието спрямо базовата локация на фотографа, времетраене и продължителност на снимането, и други.
За всички фотографски услуги от Любомир Жипонов Фотография се издават фактури, като плащанията се извършват по банков път.

ВАЖНО: Запазвам си правото да използвам снимки с рекламна цел от сватбите, фотосесиите, събитията и т.н., които заснемам при актуализация и обновяване на сайта си, както и в социалните мрежи. Не взимам допълнителни суми и такси при искане на клиента за конфиденциалност на снимките и неразпространение в интернет. Като фотограф за мен и моята работа е важно портфолиото ми да нараства с много и различни кадри, но уважавам желанията на клиентите си.

ВАУЧЕР ПОДАРЪК: Ваш приятел или роднина има рожден ден? Искате да зарадвате вашата половинка с фотосесия? Вие сте бащата на булката и искате да направите подарък на младоженците като заплатите фотографската услуга? – ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР при избор на фотографска услуга е чудесна идея, с която да зарадвате вашите близки. Нестандартен подарък, който ще остави приятни спомени и ще запечата красиви мигове.
Ваучерът подарък може да бъде фотосесия за семейство, дете, бременна, двойка; фото заснемане на абитуриент, рожденик, младоженци. Ваучерът е валиден 1 година и има краен срок за използване. Заплащането е по банков път.
Изненадайте любим човек със стилен подарък като се свържете с мен през раздела Контакти.

Общи въпроси и отговори:

Колко снимки да избера за фото книгата ?  –  Границите са между 50 и 200 снимки (200+), като златната среда 100-150 е препоръчителна. Разбира се на предварителната среща или разговор аз ще ви обясня всички необходими детайли и подробности около албума и неговата изработка. Има два подхода в общия случай – компактен, икономичен вариант на подредба на избраните снимки за дизайна на албума или стилен, модерен вариант на дизайна, който има един единствен недостатък и това е допълнителния брой страници. Но за сметка на това ще държите в ръцете си спомен, който ще смайва погледа ви и този на най-близките ви, поради естетиката и чара на индивидуалния дизайн на всяка една страница в албума.

Възможно ли е да ви дадем снимки от друг фотограф и вие да ни изработите дизайн и фото книга ?  –  Не. Съжалявам използвам само и единствено мои кадри в работата си, поради спецификата в обработката на файловете.

Задължителна ли е предварителната среща с младоженците ?  –  Силно препоръчително е да има такава среща, но не е задължително. За мен са важни подробностите и детайлите около сватбата и на една такава среща много неща се коментират и се обсъждат, а и е по-комфортно както за младоженците така и за мен това, че вече сме се виждали и се познаваме.

Защо снимките са предадени в два варианта ?  –  Поради спецификата на крайните устройства, на които се гледат/печатат снимките. Ако качите снимки в оригинален размер (принт) в социалните мрежи, има голяма вероятност тяхното качество рязко да падне и да изглеждат размазани и не на фокус. Затова оригиналните размери се оптимизират и се намаляват до препоръчителните за уеб пространството, така че да изглеждат остри и на фокус, така както принт варианта изглежда на хартия или на локален компютър.

Какво означава „неограничен брой кадри“ ?  –  Това означава че няма как предварително да знам колко снимки ще се получат от дадено събитие. Има ориентировъчни цифри спрямо предходни подобни преминали събития, но всяко събитие си е само за себе си и поради тази причина е нелогично да се поставят брой кадри. Каквото зависи от мен от гледна точка на качество, количество на снимките, хванати различни ъгли и модерна визия на фотографиите, аз го правя. Не си спестявам работа нито в полеви условия, нито зад компютъра.

Може ли да ни направите „Годежна/Следсватбена фотосесия“, въпреки че за сватбата си имаме/имахме друг фотограф?  –  Да, разбира се, използвайте раздела с Контакти, за да се свържете с мен и да ви изготвя индивидуално предложение и да обсъдим детайлите.

П.П.: За всякакви въпроси, които ви вълнуват относно предлаганите услуги може да се свържете с мен чрез раздела Контакти.